menu

събота, 18 ноември 2017 г.

Медена торта с крем маскарпоне






Продукти за блат:

5 яйца
200 гр. захар
5 с.л. мед
360 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода ликарбонат

Продукти за крем:

3 яйца
150 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар
200 мл. прясно мляко
1 с.л. брашно / с връх /

100 гр. меко масло
250 гр. мескарпоне

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
В съд разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете мед и смесено брашно с бакпулвер и сода. Получената смес, сипете във форма за торта 22 см., намазана с меко масло и посипана с брашно. Печете в загряна фурна до готовност. Готовият блат оставете да изстине.

В съд подходящ за котлона, добавете яйца, захар, ванилова захар, прясно мляко и брашно. Разбъркайте с бъркалка. Сложете съда върху друг съд с вода и варете на водна баня, до сгъстяване на крема. Готовия крем покрийте със стреч фолио, директно по повърхността на крема. Оставете да се охлади.

Охладеният блат разрежете на 4 равни части. Най-горната част, начупете на парчета и ги слагате в тава с хартия. Върнете в загряна фурна на 200 градуса, за 5 мин. След охлаждане, смилате в блендер.

Към охладеният крем добавете разбито масло, разбъркайте с миксер и добавете маскарпоне.

На поднос, сложете една част от блата.
1/3 от крема.
Втори блат.
1/2 от крема.
Трети блат.
Измазване на тортата отгоре и отстрани с останалия крем.
Отстрани и отгоре покриваме с трохите от блата.
Оставете в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице