menu

неделя, 19 ноември 2017 г.

Морковен сладкиш и крем с кондензирано мляко







Продукти:

300 гр. моркови
3  яйца
100 мл. олио
260 гр. брашно
1 пакетче ванилова захар
200 гр. захар
1 пакетче бакпулвер

Още:

1 консерва кондензирано мляко
3 с.л. какао
200 гр. черен шоколад или шоколад за готвене
50 гр. масло

Приготвяне:

В съд на котлона, сипете кондензирано мляко, какао, начупен шоколади и масло. Бъркайте непрекъснато на ниска температура, до разтопяване на шоколада и маслото. Оставете крема да изстине и за се стегне.
Включете фурната на 170 градуса.
Настържете моркови и добавете олио и яйца. Разбъркайте с вилица. В друг съд смесете захар, брашно, ванилова захар и бакпулвер. Сипете сухата смес в сместа с моркови и разбъркайте с вилица. Получената смес сипете в съд 26 см., намазан с олио и посипан с брашно. Печете в загряна фурна, до готовност.
Леко охладеният сладкиш, сложете върху поднос и с шприц, шприцовайте крема или просто нанесете крема с лъжица.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Здравейте,мога ли да ползвам подсладено кондензирано мляко.дали ще стане прекалено сладък крема.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице