menu
!doctype>
неделя, 19 ноември 2017 г.
Кифлички без плънка
Толкова са вкусни, че не трябва и плънка!
Продукти:
200 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
100 гр. разтопено масло
1 ч.л. сол
около 500 гр. брашно
Още:
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В 100 мл. от топлото прясното мляко разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресятото брашно добавете сол, разтопено масло, шупналата мая и с постепенно добавяне на останалото прясно мляко, замесвате меко тесто. Оставете в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто без да примесвате, разделяте на 8 равни части или всяка 90 гр. Оформете топчета. Всяко разточвате на много тънка, елипсовидна кора. Колкото по-тънко разточите, толкова кифличките ще имат повече навивания. Започвате да навивате от противоположната страна на вас, стегнато и с двете ръце, като се стремите при навиването и да разширявате. Завитите кифлички редите в тава с хартия. Без да втасват, се мажат с леко разбито яйце и печем в загряна фурна на 180 градуса, до златисто. След като извадите от фурната, напръскайте с вода и покрийте с чиста кърпа.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
УНИКАЛНИ!
ОтговорИзтриванеВАНЯ, БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!
ЩЕ ОПИТАМ!
Yağ Aldırma Türkiye
ОтговорИзтриване