menu
петък, 15 декември 2017 г.
Шоколадов сладкиш
Продукти:
150 гр. черен шоколад
250 гр. масло
5 яйца
120 гр. захар
2 с.л. брашно
3 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
За шоколадов ганаш:
100 гр. черен шоколад
100 мл. подсладена сметана
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Разтопете на бавен огън, шоколад и масло. Оставете настрани.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете пресято брашно с какао и бакпулвер. Към получената смес добавете разтопеното масло с шоколад.Получената смес сипете във форма за торта 26 см., намазана с масло. Печете в загряна фурна около 30 мин.
Разтопете шоколад със сметана на бавен огън, без да завира. Охладеният сладкиш се намазва с охладеният ганаш.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/02/2016 - 5 Comments
03/05/2020 - 1 Comments
10/01/2016 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар