menu

петък, 15 декември 2017 г.

Шоколадов сладкиш







Продукти:

150 гр. черен шоколад
250 гр. масло
5 яйца
120 гр. захар
2 с.л. брашно
3 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер

За шоколадов ганаш:

100 гр. черен шоколад
100 мл. подсладена сметана

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса.
Разтопете на бавен огън, шоколад и масло. Оставете настрани.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете пресято брашно с какао и бакпулвер. Към получената смес добавете разтопеното масло с шоколад.Получената смес сипете във форма за торта 26 см., намазана с масло. Печете в загряна фурна около 30 мин.
Разтопете шоколад със сметана на бавен огън, без да завира. Охладеният сладкиш се намазва с охладеният ганаш.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице