menu
петък, 8 декември 2017 г.
" Ferrero Rocher " баклава
Продукти за намазване на корите:
100 гр. шоколад / 65 % какао /
100 гр. масло
100 мл. олио
1 с.л. нутела / пълна с връх /
За плънка:
150 гр. печени и смлени на едро лешници
150 гр. смлени бисквити / маслени /
2 с.л. нутела / пълни с връх /
около 50 мл. прясно мляко
Сироп:
450 гр. захар
900 мл. вода
1 пакетче ванилова захар
Още:
500 гр. кори за баклава
50 гр. масло за намазване
Приготвяне:
В съд на котлона сложете начупен шоколад, масло ,олио и нутела. Бъркайте на бавен огън да разтопяване на продуктите. Оставете настани.
В съд смесете печени и смлени на едро лешници, смлени бисквити, нутела. Разбъркайте и постепенно добавете прясно мляко / лъжица по лъжица / така, че да получите ронлива и влажна смес.
Всяка кора се маже с 3-4 с.л. от шоколадовата смес за намазване. В късия край към вас, по цялата дължина се слага плънката и се навива на стегнато руло. Реди се в тава 40-37 см, намазана с масло, всяко руло плътно едно до друго. С остър нож се реже на парчета 7-8 см. Нарязаната баклава, намажете с разтопено масло. Печете в загряна фурна на 150 градуса, около 45 мин.
През това време сложете на котлона захар, ванилова захар и вода. След завиране варете 10 мин.
Горещата баклава се залива с още топлия сироп. След охлаждане на стайна температура, охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/08/2014 - 126 Comments
21/02/2019 - 0 Comments
22/03/2015 - 0 Comments
Здравей Ваня.
ОтговорИзтриванеСамо да ти кажа че вече направх коледните сладки осем вида. Пет са твои рецепти. Без грешка единствено за коледните звезди тестото ми стана по твърдо а всичко спазих но и така са добре. Благодаря ти за хубавите рецепти.
Поздрав Катя