menu
!doctype>
петък, 8 декември 2017 г.
" Ferrero Rocher " баклава
Продукти за намазване на корите:
100 гр. шоколад / 65 % какао /
100 гр. масло
100 мл. олио
1 с.л. нутела / пълна с връх /
За плънка:
150 гр. печени и смлени на едро лешници
150 гр. смлени бисквити / маслени /
2 с.л. нутела / пълни с връх /
около 50 мл. прясно мляко
Сироп:
450 гр. захар
900 мл. вода
1 пакетче ванилова захар
Още:
500 гр. кори за баклава
50 гр. масло за намазване
Приготвяне:
В съд на котлона сложете начупен шоколад, масло ,олио и нутела. Бъркайте на бавен огън да разтопяване на продуктите. Оставете настани.
В съд смесете печени и смлени на едро лешници, смлени бисквити, нутела. Разбъркайте и постепенно добавете прясно мляко / лъжица по лъжица / така, че да получите ронлива и влажна смес.
Всяка кора се маже с 3-4 с.л. от шоколадовата смес за намазване. В късия край към вас, по цялата дължина се слага плънката и се навива на стегнато руло. Реди се в тава 40-37 см, намазана с масло, всяко руло плътно едно до друго. С остър нож се реже на парчета 7-8 см. Нарязаната баклава, намажете с разтопено масло. Печете в загряна фурна на 150 градуса, около 45 мин.
През това време сложете на котлона захар, ванилова захар и вода. След завиране варете 10 мин.
Горещата баклава се залива с още топлия сироп. След охлаждане на стайна температура, охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравей Ваня.
ОтговорИзтриванеСамо да ти кажа че вече направх коледните сладки осем вида. Пет са твои рецепти. Без грешка единствено за коледните звезди тестото ми стана по твърдо а всичко спазих но и така са добре. Благодаря ти за хубавите рецепти.
Поздрав Катя