menu

петък, 8 декември 2017 г.

" Ferrero Rocher " баклава






Продукти за намазване на корите:

100 гр. шоколад /  65 % какао /
100 гр. масло
100 мл. олио
1 с.л. нутела  / пълна с връх /

За плънка:

150 гр. печени и смлени на едро лешници
150 гр. смлени бисквити / маслени /
2 с.л. нутела / пълни с връх /
около 50 мл. прясно мляко

Сироп:

450 гр. захар
900 мл. вода
1 пакетче ванилова захар

Още: 

500 гр. кори за баклава
50 гр. масло  за намазване

Приготвяне:

В съд на котлона сложете начупен шоколад, масло ,олио и нутела. Бъркайте на бавен огън да разтопяване на продуктите. Оставете настани.
В съд смесете печени и смлени на едро лешници, смлени бисквити, нутела. Разбъркайте и постепенно добавете прясно мляко / лъжица по лъжица / така, че да получите ронлива и влажна смес.

Всяка кора се маже с 3-4 с.л. от шоколадовата смес за намазване. В късия край към вас, по цялата дължина се слага плънката и се навива на стегнато руло. Реди се в тава 40-37 см, намазана с масло, всяко руло плътно едно до друго. С остър нож се реже на парчета 7-8 см. Нарязаната баклава, намажете с разтопено масло. Печете в загряна фурна на 150 градуса, около 45 мин.
През това време сложете на котлона захар, ванилова захар и вода. След завиране варете 10 мин.
Горещата баклава се залива с още топлия сироп. След охлаждане на стайна температура, охладете в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Здравей Ваня.
    Само да ти кажа че вече направх коледните сладки осем вида. Пет са твои рецепти. Без грешка единствено за коледните звезди тестото ми стана по твърдо а всичко спазих но и така са добре. Благодаря ти за хубавите рецепти.
    Поздрав Катя

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице