menu

неделя, 7 януари 2018 г.

Геврече до геврече






Продукти:

250 мл. прясно мляко
250 мл. топла вода
1 кубче прясна мая-42 гр.
100 мл. олио
1 яйце
2 с.л. захар
1 с.л. сол / равна /
около 1.050 кг. брашно

Още:

сирене, кашкавал, маслини и др.
1 яйце за намазване
семена за поръсване

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете захар и мая. Разбъркайте и веднага добавете вода, олио, леко разбито яйце. Към получената смес добавете и пресято брашно, смесено със сол. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на равни части, от по 70 гр. Оформете топчета. От всяко топче оформете фитил, дълъг една педя. Усуквате и събирате в кръг. Редите едно до друго в тавата на фурната с хартия за печене. В средата на всяко, може да сложите плънка по избор. Намажете с леко разбито яйце, по желание поръсете със семена и без да втасват, печете в загряна фурна на 180 градуса, до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















Vanya_Djordjevich

7 коментара:

  1. Извинете,следа блога и много от нещата ги правя,превъзходни са,но не съм от най добрите готвачи.За това извинете за въпроса ,но не виждам мая- количество и каква

    ОтговорИзтриване
  2. За много години мила Ваня.
    Със здраве да си носиш името и много, много късмет във всичко
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, на колко броя топчета горе-долу разделихте тестото?

    ОтговорИзтриване
  4. Избирам поне три гевречета:), различни!

    ОтговорИзтриване