menu

събота, 6 януари 2018 г.

Сиропирани тригуни с крем







Продукти:

500 гр. кори за баница

500 мл. прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия / всяко 40 гр. /
3 с.л. захар
40 гр. масло
1 пакетче ванилова захар

За сиропиране:

800 мл. вода
400 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар

Още:

100 гр. разтопено масло

Приготвяне:

Сложете на котлона вода, захар и ванилова захар. След завиране, варете 15 мин. Махнете от котлона и оставете настрани.
В друг съд на котлона сложете 400 мл. от прясното мляко. В останалото прясно мляко разтворете пудинг, захар и ванилова захар. Получената смес сипете във врящото мляко и варете до завиране. Махнете от котлона и добавете масло. Разбъркайте до разтопяване на маслото. Оставете настрани.
Пакет кори за баница, разрежете по дължина на две равни части.
Взимате една и намазвате с разтопено масло. Прегъвате на две и отново намазвате с масло. В началото на лентата към вас, сложете 1 ч.л. от крема по желание ядка орех. Започвате да прихлупвате на триъгълник, веднъж на ляво, веднъж на дясно до края на кората. Редите в голяма тава, за да имате място за всички. С останалото масло, се намазват от горе. Печете в загряна фурна на 170 градуса, до златисто. Още топли, сиропирайте с леко охладеният сироп.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. За много години Ваня. Пожелавам ти живот, здраве и много, много късмет и все така да ни радваш с твоите чудесни рецепти.
    Поздрави най сърдечни Катя

    ОтговорИзтриване