menu
!doctype>
неделя, 11 февруари 2018 г.
Бърз десерт с бутер тесто
Продукти за два десерта:
2 опаковки бутер тесто / всеки 275 гр. /
вода
пудра захар
За крема:
200 мл. сладкарска сметана
200 гр. маскарпоне
3 с.л. пудра захар / или на вкус /
Още:
плодове по ваш вкус
1 пакетче желираща смес / може и без, но с нея плодовете се запазват свежи /
Приготвяне:
Извадете от хладилника една опаковка бутер тесто и я отворете. От средата на 2 см, до края намажете с вода и поръсете обилно с пудра захар, през цедка. По същия начин и от другата страна. От двата края навивате към средата, до там където сте намазали с вода и посипали с пудра захар. В средата трябва да останат 4-5 см. В това разстояние сложете изрязана ивица, хартия за печене и на нея сложете ориз или боб, за да не се надига по средата тестото. Може и предварително да надупчите с вилица тестото, преди да сложите хартията с ориз. Така навити, заедно с хартия за печене под тях, прехвърляте в тавата на фурната. По същия начин направете и останалото тесто. Печете в загряна фурна на 200 градуса, до златисто. Охладете.
През това време разбийте сметана, добавете маскарпоне, захар и разбъркайте с миксер. В средата на охладеното тесто, разпределете крема. Поръсете с пудра захар по края / по навитите рула /.Върху крема наредете нарязани плодове. Пригответе желиращата смес, по указание на пакетчето и с четка намажете плодовете обилно с нея.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор-https://www.coolinarika.com, с леки промени от моя страна
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар