menu
неделя, 4 февруари 2018 г.
Пухкава закуска
Продукти:
300 мл. прясно мляко
200 мл. вода
50 мл. олио
2 с.л захар
30 гр. мая
1 с.л. сол
950 гр. брашно
Още:
2 яйца
2 с.л. кисело мляко / пълни с връх /
2 с.л. сусам
100 гр. сирене / може и без /
Приготвяне:
В съд смесете топло прясно мляко, мая, захар.Разбъркайте и без да шупва добавете олио, вода. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Не прекалявайте с брашното, нека остане леко лепкаво тестото. Оставете да втаса. Втасалото тесто без да примесвате разделете на 4 части. От всяка оформете фитили, една педя. Всеки разрязвате на 6 части. Парченцата редите в тавата на фурната с хартия, с разрязаната страна нагоре. Покрийте и оставете за 15 мин. През това време смесете яйца, кисело мляко, сусам и натрошено сирене.Сипете малко олио в една купичка, топвате 3 пръста вътре и на всяко парче тесто, притискате по 3 пъти. С яйчената смес, намазвате парченцата тесто в тавата. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор:https://www.pinterest.at/pin/474989091940515909/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 06/02/2021 - 1 Comments
- 24/06/2015 - 4 Comments
- 27/08/2014 - 0 Comments
Страхотно, замесих изцяло тестото в хлебопекарната,вкусотия!
ОтговорИзтриванеМоже ли тестото да се замеси от вечерта и да стои в хладилник?
ОтговорИзтриване