menu

неделя, 4 февруари 2018 г.

"Kıbrıs Tatlısı "- турски сиропиран сладкиш






Продукти:

4 яйца
160 гр. захар
100 гр. галета
130 мл. олио
70 гр. кокосови стърготини
1 пакетче ванилова захара
1 пакетче бакпулвер

За сиропиране:

350 мл. вода
200 гр. захар

За крем:

1 л. прясно мляко
160 гр. захар
140 гр. брашно
1 пакетче крем  şanti / 75 гр. /

Още:

160 гр. маслени бисквити / какаови/

Приготвяне:

Включете фурната на 190 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар до побеляване. Добавете олио, кокосови стърготини, галета, бакпулвер. Получената смес сипете в тавата / 30-36 см. /на фурната с хартия, изравнете. Печете в загряна фурна, около 15 мин.
През това време сложете на котлона захар, вода и ванилова захар. След завиране варете на бавен огън, 15 мин. С топлия сироп се залива горещия блат. Оставете настрани.
Сложете 800 мл. прясно мляко, на котлона със захар.
В останалите 200 мл. от прясното мляко, добавете брашно. Разбъркайте и сипете във врящото мляко. Варете крема до сгъстяване. Махнете от котлона и добавете едно пакетче крем  şanti. Разбивайте 5 мин., с миксер. Полученият крем сипете върху сиропирания блат. Поръсете със смлени, какаови бисквити.
Охладете сладкиша!

 Според мен тавата, трябваше да е с една идея по-малка!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















извор:http://cafeportakal.blogspot.co.at/2012/06/


Vanya_Djordjevich

3 коментара:

  1. Утре искам да направя сладкиша,но проблем е крема santi в България не намерих такъв,може ли да се замени например с пудинг ванилия без варене или какъв вкус има този крем santi

    ОтговорИзтриване