menu

неделя, 4 февруари 2018 г.

Курабийки





Продукти:

3 яйца
170 гр. захар
170 мл. олио
200 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилова захар - лимонова кора
около 700 гр. брашно за меко тесто

Още:

50 гр. захар за овалване

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
В киселото мляко добавете сода бикарбонат и оставете да шупне.
Разбийте леко яйца със захар и ванилова захар / лимонова кора /. Добавете киселото мляко ,олиото. Разбъркайте и добавете постепенно брашно, до замесване на меко тесто. Веднага правите топчета и всяко овалвате в захар. Редите в тава с хартия. Печете в загряна фурна, около 20 мин.

Използвах кафява захар в тестото, защото нямах достатъчно!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Vanya_Djordjevich

5 коментара:

  1. Така ми се ядяха такива курабийки, и все не се решавах да направя защото съм пълна нула с тестените изделия, но ме засърбяха днес ръцете и ги пробвах. Станаха невероятни!!! С дебела хрупкава коричка и мекички в средата, уникални са! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Колко време могат да се съхраняват и как/в каква кутия,в хладилник или не/? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Просто са уникални.За пореден път ги правя и стават разкошни.Благодаря за рецептите,каквото пробвам става страхотно.

    ОтговорИзтриване
  4. Ако се земени олиото с 50/50 мас и олио дали ще се получат?

    ОтговорИзтриване
  5. Вместо сода може ли да се сложи 1 пакетче амонячна сода?

    ОтговорИзтриване

Коледна питка