menu
неделя, 4 февруари 2018 г.
Курабийки
Продукти:
3 яйца
170 гр. захар
170 мл. олио
200 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче ванилова захар - лимонова кора
около 700 гр. брашно за меко тесто
Още:
50 гр. захар за овалване
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В киселото мляко добавете сода бикарбонат и оставете да шупне.
Разбийте леко яйца със захар и ванилова захар / лимонова кора /. Добавете киселото мляко ,олиото. Разбъркайте и добавете постепенно брашно, до замесване на меко тесто. Веднага правите топчета и всяко овалвате в захар. Редите в тава с хартия. Печете в загряна фурна, около 20 мин.
Използвах кафява захар в тестото, защото нямах достатъчно!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 18/12/2016 - 2 Comments
- 12/08/2017 - 3 Comments
- 05/10/2022 - 1 Comments
Така ми се ядяха такива курабийки, и все не се решавах да направя защото съм пълна нула с тестените изделия, но ме засърбяха днес ръцете и ги пробвах. Станаха невероятни!!! С дебела хрупкава коричка и мекички в средата, уникални са! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеКолко време могат да се съхраняват и как/в каква кутия,в хладилник или не/? Благодаря.
ОтговорИзтриванеПросто са уникални.За пореден път ги правя и стават разкошни.Благодаря за рецептите,каквото пробвам става страхотно.
ОтговорИзтриванеАко се земени олиото с 50/50 мас и олио дали ще се получат?
ОтговорИзтриванеВместо сода може ли да се сложи 1 пакетче амонячна сода?
ОтговорИзтриване