menu

понеделник, 2 април 2018 г.

Торта " Орехова фантазия "






Продукти за 1 блат:

4 белтъка
60 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
20 гр. брашно
70 гр. смлени орехи

Още:

200 гр. шоколад + 200 гр. сладкарска сметана

Продукти за крема:

12 жълтъка
1 л. прясно мляко
200 гр. захар
5 пакетчета ванилова захар
3 пакетчета пудинг ванилия / всяко 40 гр. /
150 гр. меко масло

За декорация:

Смлени орехи и цели ядки

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса. Обложете форма за торта 26 см., с хартия за печене.
Разбийте белтъци със захар и ванилова захар, до получаване на пухкав крем. Добавете брашно и смлени орехи. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете във формата за торта 26 см., с хартия и печете в загряна фурна, около 20 мин. Готовият блат извадете от формата заедно с хартията и оставете настрани. По същият начин направете още два блата.
След охлаждане на блатовете, направете шоколадов ганаш.
В съд на котлона добавете ситно нарязан шоколад и сметана. Варете на бавен огън с разбъркване, до разтопяване на шоколада. Получената смес разпределете върху блатовете, който предварително сте отделили от хартията за печене. Оставете ганаша да се стегне.
През това време направете крема.
Сложете на котлона 800 мл. от прясното мляко. Разбийте жълтъци със захар и ванилова захар. Добавете пудинг, разбъркайте и получената смес сипете във врящо прясно мляко. Варете крема с разбъркване, до сгъстяване. Махнете от котлона и охладете. Разбийте меко масло до побеляване и постепенно добавете охладеният крем.

Отделете 2-3 с.л. от крема, за измазване на тортата. Сложете един блат върху поднос. 1/3 от крема, втори блат, втората част от крема.Последният блат и последната част от крема. Измажете тортата странично. Посипете странично и отгоре със смлени орехи или по ваш вкус. Охладете.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich

3 коментара:

  1. Здравейте, наскоро имше публикувана една юбилейна торта с шоколадова глазура. Свекърва ми я е харесала и искаше да ни я направи. Тя е много впечатлена от Вашия блог и често го посещава. Има ли как да я видим отново?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,

    в продуктите за крема посочвате 1 л. млако, а в начина на приготвяне се използват 800мл. Какво се случва с останалите 200 мл мляко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 800 мл се слагат на котлона, а останалите 200 се слагат с другите продукти за крема.

      Изтриване

Zu-zu погачице