menu
четвъртък, 19 април 2018 г.
Брауни с банани и карамел
Продукти:
200 гр. черен шоколад
150 гр. масло
3 яйца
120 гр. захар
70 гр. брашно
За карамел сос:
50 гр. захар
30 гр. масло
70 гр. течна сладкарска сметана
Още:
4 банана
сока на един лимон
400 гр. течна сладкарска сметана + 1 с.л. пудра захар
какао за поръсване
Приготвяне:
Включете фурната на 190 градуса.
Разтопете на бавен огън, шоколад и масло. Отавете настрани.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете брашно и разтопеното масло със шоколад. Получената смес сипете във форма за торта 26 см., с хартия за печене на дъното.Печете в загряна фурна около 25 мин., внимавайте трябва да остане сочен блата.Охладете.
В съд на котлона сложете захар и карамелизирайте, до хубав кафеникав цвят. Махнете от котлона и добавете масло. Бъркайте да се разтопи и върнете на котлона. Добавете сметана и варете до сгъстяване на соса. Оставете настрани. Бананите разрежете по дължина и ги полейте със сока на един лимон. Наредете ги върху блата. Залейте с карамеления сос. Разбийте сладкарска сметана с пудра захар и нанесете върху сладкиша. Преди да сервирате поръсете с какао, през цедка.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
25/09/2015 - 1 Comments
25/11/2015 - 0 Comments
17/04/2021 - 0 Comments
Здравейте! Споделям разочарованието си, не успях да приготвя "соса", който е с карамелизирана захар и масло, захарта стана на бучка и изобщо не се сгъсти. Къде бъркам?
ОтговорИзтриване