menu

понеделник, 30 април 2018 г.

Баница с кайма и картофи






Продукти:

500 гр. кори за баница

500 гр. кайма
500 гр. картофи
3 с.л. олио
сол на вкус
чер пипер на вкус
малко чубрица

За заливка:

3 яйца
100 гр. кисело мляко
100 мл. олио
200 мл. газирана вода
малко сол

Приготвяне:

В съд на котлона, запържете за кратко ситно нарязан лук. Добавете кайма и нея запържете. Добавете настъргани картофи на едро и подправки на вкус. Разбъркайте, колкото да се съединят продуктите и махнете от котлона.
В тава 25-35 см., с хартия редете по две кори, като между всяка поливате, с много малко олио. На всяка втора кора, слагате от плънката, с кайма и картофи. Така, докато използвате всички продукти. Нарежете баницата на желаните от вас парчета и я залейте със смес от яйца, олио, кисело мляко, газирана вода и сол. Оставете баницата за около 15 мин. и печете на 180 градуса, в предварително загряна фурна, до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Ванче, това изглежда много, ама.много вкусно. Имам въпрос какви кори използваш. Знам, че живееш в Австрия а аз съм в Германия. А дали ще стане ако сама разточа корите.
    Благодаря ти предварително.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице