menu
!doctype>
понеделник, 30 април 2018 г.
Баница с кайма и картофи
Продукти:
500 гр. кори за баница
500 гр. кайма
500 гр. картофи
3 с.л. олио
сол на вкус
чер пипер на вкус
малко чубрица
За заливка:
3 яйца
100 гр. кисело мляко
100 мл. олио
200 мл. газирана вода
малко сол
Приготвяне:
В съд на котлона, запържете за кратко ситно нарязан лук. Добавете кайма и нея запържете. Добавете настъргани картофи на едро и подправки на вкус. Разбъркайте, колкото да се съединят продуктите и махнете от котлона.
В тава 25-35 см., с хартия редете по две кори, като между всяка поливате, с много малко олио. На всяка втора кора, слагате от плънката, с кайма и картофи. Така, докато използвате всички продукти. Нарежете баницата на желаните от вас парчета и я залейте със смес от яйца, олио, кисело мляко, газирана вода и сол. Оставете баницата за около 15 мин. и печете на 180 градуса, в предварително загряна фурна, до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ванче, това изглежда много, ама.много вкусно. Имам въпрос какви кори използваш. Знам, че живееш в Австрия а аз съм в Германия. А дали ще стане ако сама разточа корите.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти предварително.
Поздрави Катя