menu
сряда, 9 май 2018 г.
Crema Catalana
Продукти:
500 мл. прясно мляко
4 жълтъка
100 гр. захар
кората на един лимон
на върха на ножа канела
25 гр. царевично нишесте
Още:
кафява захар за поръсване
Приготвяне:
В съд на котлона сложете, 400 мл. прясно мляко. В останалите 100 мл. от млякото добавете жълтъци, захар, настъргана лимонова кора, канела и царевично нишесте. Разбъркайте.
Получената смес сипете във врящото мляко. Бъркайте на бавен огън, до сгъстяване на крема. Махнете и веднага сипете крема, в желаните от вас купички. Охладете на стайна температура и след това в хладилник. Малко преди поднасяне на крема, се наръсва с кафява захар и се запича в загряна фурна, само на горен реотан, докато захарта се карамелизира и се образува хрупкава коричка. Същият ефект, може да постигнете и с кухненска горелка.
Хапнахме го топло, уникално!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Извор-http://unabloggerincucina.it/crema-catalana/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/07/2020 - 11 Comments
02/05/2016 - 0 Comments
24/10/2017 - 15 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар