menu

четвъртък, 10 май 2018 г.

Геврек погача 2







Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"

Продукти:

520 гр. брашно
1 пакетче суха мая / 7 гр. /
1 ч.л. захар
100 мл. топла вода
1 ч.л. сол
1 яйце
6 с.л.. олио
150 мл. прясно мляко

Още:

сусам за поръсване / микс семена /

Приготвяне: 

В топла вода добавете суха мая, захар, 1 с.л. от брашното и оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете сол, леко разбито яйце, топло прясно мляко, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Веднага го разделете на 12 равни части, или всяка 75 гр. Оформете топчета.
Сложете на котлона голям тиган с два пръста вода, да заври и след завиране, махнете от котлона. Включете фурната на 250 градуса.
През това време всяко топче тесто, разточвате на кръгла, тънка кора една педя. Завивате на стегнато руло. След като направите всичките, пускате едно по едно във врящата вода. Оставете ги във водата, 5-6 мин. Вадете ги, с решетъчна лъжица. Редете в тава 28 см., с хартия за печене, като започнете от центъра на тавата във формат на охлюв. Поръсете обилно със сусам или микс семена. Без да втасва печете в загряна фурна 10 мин., след това покрийте с фолио, намалете фурната на 220 градуса и печете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























Vanya_Djordjevich

2 коментара:

  1. Страхотна си Ваня! БЪДИ здрава и много щастлива!

    ОтговорИзтриване
  2. Имам един въпрос,след като махнем тигана с врящата вода и след това направим тестото на топчета и след това на рула ,трябва ли да върнем тигана на котлона и да сложим ролата кагато водата ври или след като тигана е махнат от котлона просто ги слагаме в топлата вода да стоят.Изви
    нете за въпроса ,но съм начинаещ готвач

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице