menu

понеделник, 14 май 2018 г.

Шоколадови пастички






Продукти за блата:

6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. студена вода
6 с.л. олио
6 с.л. брашно
3 с.л. какао
1 пакетче бакпулвер

За сиропиране на блата:

100 мл. прясно мляко + 1 пакетче ванилова захар

Продукти за крем:

250 гр. подсладена сметана
100 гр. чер шоколад или по ваш вкус

За глазура:

100 гр. чер шоколад
2 с.л. олио

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса, с вентилатор.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците на сняг, с постепенно добавяне на захар. Добавете хладна вода, жълтъци и олио. След всяко добавяне разбивайте, с миксер. Към получената смес добавете смесено и пресято брашно, с какао и бакпулвер. Получената смес сипете в тава 37-30 см., с хартия за печене на дъното. Печете в загряна фурна, около 20-25 мин. или до готовност. Готовият блат, охладете.
Докато печете блата, разтопете 100 гр. шоколад. Оставете настрани да изстива.
След като изстине блата, разбийте сметана, но предварително отделете 3 с.л. от нея / ще я използваме за глазурата /. Към разбитата сметана, добавете разтопеният шоколад.
Разрежете блата на две части / не водоравно, хоризонтално. Сложете едната част върху поднос и сиропирайте, с половината от прясното мляко. Добавете цялото количество крем и изравнете. Похлупете с втората част на блата и сиропирайте, с останалото прясно мляко.
Сложете на котлона отделените 3 с.л. сметана, с шоколад. Разтопете на бавен огън. Махнете от котлона и добавете олио. Разбъркайте и получената глазура нанесете върху блата. Оставете в хладилник, за около час. Извадете, разрежете на 12 равни части и декорирайте.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



























Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар