menu
понеделник, 14 май 2018 г.
Шоколадови пастички
Продукти за блата:
6 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. студена вода
6 с.л. олио
6 с.л. брашно
3 с.л. какао
1 пакетче бакпулвер
За сиропиране на блата:
100 мл. прясно мляко + 1 пакетче ванилова захар
Продукти за крем:
250 гр. подсладена сметана
100 гр. чер шоколад или по ваш вкус
За глазура:
100 гр. чер шоколад
2 с.л. олио
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса, с вентилатор.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците на сняг, с постепенно добавяне на захар. Добавете хладна вода, жълтъци и олио. След всяко добавяне разбивайте, с миксер. Към получената смес добавете смесено и пресято брашно, с какао и бакпулвер. Получената смес сипете в тава 37-30 см., с хартия за печене на дъното. Печете в загряна фурна, около 20-25 мин. или до готовност. Готовият блат, охладете.
Докато печете блата, разтопете 100 гр. шоколад. Оставете настрани да изстива.
След като изстине блата, разбийте сметана, но предварително отделете 3 с.л. от нея / ще я използваме за глазурата /. Към разбитата сметана, добавете разтопеният шоколад.
Разрежете блата на две части / не водоравно, хоризонтално. Сложете едната част върху поднос и сиропирайте, с половината от прясното мляко. Добавете цялото количество крем и изравнете. Похлупете с втората част на блата и сиропирайте, с останалото прясно мляко.
Сложете на котлона отделените 3 с.л. сметана, с шоколад. Разтопете на бавен огън. Махнете от котлона и добавете олио. Разбъркайте и получената глазура нанесете върху блата. Оставете в хладилник, за около час. Извадете, разрежете на 12 равни части и декорирайте.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/01/2016 - 0 Comments
05/05/2020 - 0 Comments
23/06/2019 - 9 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар