menu
неделя, 13 май 2018 г.
Питка с риба тон
Продукти за тестото:
350 гр. брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 пакетче суха мая / 7 гр. /
2 с.л. кисело мляко
30 мл. олио
1 яйце
1 белтък
около 70 мл. вода за замесване на меко тесто
За плънка:
1 консерва риба тон / 200 гр. /
4-5 с.л. кетчуп или на вкус
1/2 глава лук
сол
Още:
1 жълтък + 1 с.л. прясно мляко за намазване
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, захар, суха мая, кисело мляко, яйце, белтък, олио и с постепенно добавяне на топла вода, замесете меко тесто. Оставете да втаса.
През това време изцедете рибата от собственият сос или от олиото / зависи каква консерва имате /. Добавете малко сол, настърган на ситно лук и кетчуп. Оставете настрани.
втасалото тесто разделете на 4 равни части. Оформете топчета. Всяко разточвате, продълговато. Сложете от плънката. Разрежете на две и завийте на руло, като започнете от външната част. Получените две рула, режете на парчета, около 2 см.. Редете в тава 24 см., с хартия за печене. Оставете покрито, до загряване на фурната на 180 градуса. Намажете със смес от жълтък и прясно мляко. Печете в загряна фурна, до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
13/11/2015 - 0 Comments
05/04/2016 - 2 Comments
23/06/2015 - 4 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар