menu

сряда, 24 октомври 2018 г.

Орехов сладкиш с крем






Продукти за блата:

4 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл. олио
100 мл. прясно мляко
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
100 гр. смлени орехи

Продукти за крем:

1 л. прясно мляко
2 пакетчета пудинг / всяко 41 гр. /
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
50 гр. масло

Приготвяне:

Разбийте яйца със захар и ванилова захар, до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер и накрая смлени орехи. Получената смес сипете във форма за торта с хартия за печене, на дъното и стените. Печете в загряна фурна на 200 градуса, около 40 мин. или до готовност. Готовият блат оставете да изстине. След охлаждате на блата, изрязваме горната  част / тази, която се е надула при печене /, и оставете изрязаното настрани. Долната част, върнете във формата за торта. Правете  дупки с уред за почистване на семките на ябълки, на разстояние два пръста, една от друга. Изрезките оставете настрани.
Сварете пудинг по описание на пакетчето, като добавите 100 грама захар. Махнете от котлона и добавете масло. Разбъркайте, докато се разтопи маслото и крема сипете върху блата, като се стремите да се напълнят и дупките. Върху крема натрошете изрезките от блата. Охладете на стайна температура.

Сладкиша е изцяло приготвен от майка ми, затова не мога да приложа снимки, стъпка по стъпка!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/







Vanya_Djordjevich

4 коментара:

  1. Много добро предложение! Колко грама е бакпулвера и може ли да се направи с лешници?

    ОтговорИзтриване
  2. Колко см.е формата за печене?
    Изглежда страхотно!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, 26 см е формата за торта. Поздрав.

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно, но блатът ми остана сух, или може би такъв е десертът тип кекс с крем?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице