menu

сряда, 7 ноември 2018 г.

Сладкиш с кокос и крем Шанти





Продукти:

3 яйца
100 гр. захар
3 с.л. брашно
2 с.л. какао
1/2 с.л. бакпулвер

За сиропиране:
100 мл. прясно мляко

За крема

2 пакетчета крем Шанти
4 с.л. пудра захар
400 мл. прясно мляко
200 гр. кокосови стърготини
За ганаш:

250 мл. сладкарска сметана
200 гр. шоколад / черен или за готвене /

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете смесено  брашно с какао и бакпулвер. Разбъркайте. Получената смес, сипете във форма за торта 22 см., на дъното с хартия за печене. Печете в загряна фурна, до готовност. Оставете блата 10 мен., извадете от формата, махнете хартията за печене и върнете блата във формата. Сиропирайте блата с хладно, прясно мляко.
Оставете настрани.
Разбийте леко крем Шанти с пудра захар и прясно мляко. Добавете кокосови стърготини. Продължете да разбивате с миксер, до получаване на гъст, пухкав крем. Сипете го върху блата и изравнете. В съд на котлона сипете сметана и добавете ситно нарязана шоколад, с непрекъснато разбъркване, на бавен огън, до разтопяване на шоколада / не трябва да завира /.
Сипете ганаша върху крема и оставете в хладилник, около 2 часа.

Добавям, че вместо крем Шанти, може да използвате сухата сметана в  пакетчета, която се разбива с прясно мляко!

Заповядайте в кулинарната група.



















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице