menu
сряда, 7 ноември 2018 г.
Сладкиш с кокос и крем Шанти
Продукти:
3 яйца
100 гр. захар
3 с.л. брашно
2 с.л. какао
1/2 с.л. бакпулвер
За сиропиране:
100 мл. прясно мляко
За крема
2 пакетчета крем Шанти
4 с.л. пудра захар
400 мл. прясно мляко
200 гр. кокосови стърготини
За ганаш:
250 мл. сладкарска сметана
200 гр. шоколад / черен или за готвене /
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете смесено брашно с какао и бакпулвер. Разбъркайте. Получената смес, сипете във форма за торта 22 см., на дъното с хартия за печене. Печете в загряна фурна, до готовност. Оставете блата 10 мен., извадете от формата, махнете хартията за печене и върнете блата във формата. Сиропирайте блата с хладно, прясно мляко.
Оставете настрани.
Разбийте леко крем Шанти с пудра захар и прясно мляко. Добавете кокосови стърготини. Продължете да разбивате с миксер, до получаване на гъст, пухкав крем. Сипете го върху блата и изравнете. В съд на котлона сипете сметана и добавете ситно нарязана шоколад, с непрекъснато разбъркване, на бавен огън, до разтопяване на шоколада / не трябва да завира /.
Сипете ганаша върху крема и оставете в хладилник, около 2 часа.
Добавям, че вместо крем Шанти, може да използвате сухата сметана в пакетчета, която се разбива с прясно мляко!
Добавям, че вместо крем Шанти, може да използвате сухата сметана в пакетчета, която се разбива с прясно мляко!
Заповядайте в кулинарната група.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/05/2020 - 0 Comments
14/05/2018 - 0 Comments
02/03/2015 - 3 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар