menu

четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Сладкиш с грис и плодове





Продукти:

100 гр. грис
100 гр. брашно
130 гр. захар
1/2 пакетче бакпулвер
2 яйца
70 гр. разтопено масло
1 пакетче ванилова захар
250 гр. заквасена сметана

Още:

около 500 гр. плодове / сливи, кайсии, праскови, череши, мандарини и др./

3 с.л. захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилова захар. Добавете заквасена сметана, разтопено масло, смесено брашно с грис и бакпулвер. Получената смес сипете в тава 20-20 см., намазана с олио и поръсена с брашно. Наредете плодовете от горе, като леко ги притискате в сместа. Поръсете със захар и печете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Сладкиш на " метър "