menu

понеделник, 12 ноември 2018 г.

Сладкиш на " метър "






Продукти за 1 блат:
/ калъп от продълговатите за хляб /

2 яйца
100 гр. захар
1 пакетче внилия
50 мл. олио
75 мл. вода
130 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат

Същите продукти и за вторият блат + 1 с.л.  какао / с връх /

Продукти за крем:

600 мл. прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия / всяко 40 гр. /

150 гр. пудра захар
200 гр. меко масло

За глазура:

100 мл. сладкарска сметана
125 гр. шоколад за готвене

Приготвяне:

Включете фурната на 190 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилия, до побеляване. Добавете олио, вода и смесено брашно със сода бикарбонат. Получената смес сипете в намазана форма с олио и посипана с брашно. Печете в загряна фурна, до готовност. Готовият блат извадете от формата и оставете на страни. Същата форма се измива и подготвя за вторият блат.
За вторият блат използвайте същите продукти, като към брашното и содата добавяте какао.
Ако имате две еднакви форми, може да печете блатовете в едно и също време.
Охладете.
Докато печете блатовете направете крем от прясно мляко и пудинг. Охладете крема, като го покриете по повърхността със стреч фолио.
Разбийте масло на стайна температура с пудра захар. Постепенно добавете охладеният пудинг крем.
Охладените блатове, нарежете на 1 см.
Слепвате с крем, като редувате бял, кафяв блат, бял, кафяв блат. Така слепените рула, измажете отвън, с останалият крем и охладете в хладилник.
Затоплете сладкарска сметана / без да завира / и добавете ситно нарязан шоколад. Разбъркайте, до разтопяване на шоколада. С тази глазура, намажете охладените рула. Режете под наклон.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich

2 коментара:

  1. Мммм,фантастично изглежда,а тези апетитни снимки на парченцата направо....;P

    ОтговорИзтриване
  2. Вълшебница! Възхищавам Ви се вече доста време, а и сте неуморна! Браво!

    ОтговорИзтриване

Сладкиш на " метър "