menu
!doctype>
понеделник, 21 януари 2019 г.
Лимон и маскарпоне
Продукти за блата:
3 яйца
150 гр. захар
кората на един лимон
2 с.л. изцеден лимонов сок
75 мл. газирана вода
75 гр. брашно
75 гр. царевично нишесте
60 гр. разтопено масло
1 пакетче бакпулвер
За крема:
500 гр. маскарпоне
кората на един лимон
2 с.л. лимонов сок
100 гр. пудра захар
250 мл. сладкарска сметана
За декорация:
250 гр. сладкарска сметана
1 лимон
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавете настъргана лимонова кора, лимонов сок и смесено брашно, с нишесте и бакпулвер. Към получената смес, добавете и разтопено масло. Сместа сипете във форма за торта 24 см., с хартия на дъното и стени намазани, с масло. Печете в загряна фурна, до готовност. Готовият блат охладете и разрежете на две, равни части.
Разбийте маскарпоне, с пудра захар, настъргана лимонова кора и лимонов сок. Добавете сладкарска сметана и разбивайте, до получаване на пухкав крем.
Върху поднос сложете едната част от блата. Около него обръча от формата за блата. Сипете цялото количество крем и затворете, с другата част на блата. Охладете няколко часа в хладилник.
Преди сервиране, разбийте сладкарска сметана и декорирайте. По желание сложете парченца лимон.
Заповядайте в кулинарната група.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар