menu

събота, 16 февруари 2019 г.

Десерт без печене






Продукти:

Крем-1

600 мл. прясно мляко
6 с.л. пшеничен грис
6 с.л. захар
2 с.л. какао
50 гр. шоколад / за готвене, млечен или с висок % какао /
2 с.л. ром по желание

Крем-2

350 мл. прясно мляко
1 пакетче ванилов пудинг / 40 гр. /
5 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
50 гр. бял шоколад
300 мл. подсладена сметана

Приготвяне:

Сложете на котлона 600 мл. прясно мляко и добавете смес от грис, захар, какао. След завиране, варете 2 мин. с непрекъснато разбъркване. Махнете от котлона и добавете шоколад и ром по желание. Бъркайте, до разтопяване на шоколада. Получената смес сипете в мокра форма за торта, 24 см. Оставете да изстине.
Веднага направете и вторият крем. В прясното мляко добавете пудинг, захар и ванилова захар. Варете до завиране и махнете от котлона. Добавете бял шоколад и разбъркайте. Покрийте крема по повърхността със стреч фолио и оставете да изстине. Разбийте сметана и добавяйте, малко по малко от крема-пудинг. Полученият крем, сипете върху крема с грис и оставете няколко часа в хладилник.

Декориран с нутела, се оказа страхотна комбинация!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице