menu
вторник, 26 февруари 2019 г.
Ябълков сладкиш с меренге
Продукти:
300 гр. брашно
80 гр. пудра захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
150 гр. масло
3 жълтъка
За плънка от ябълки:
1.500 гр. ябълки / 8 бр. средно големи /
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
1 ч.л. канела
Още:
3 белтъка
100 гр. захар
1 ч.л. нишесте / царевично /
Приготвяне:
В пресято брашно добавете бакпулвер, пудра захар, ванилова захар и масло от хладилника, нарязано на кубчета. Втрийте маслото в брашното, до образуване на " трохи ". Добавете жълтъци и омесете тесто. Оставете накратко в хладилник.
Обелете и настържете ябълки на едрото на рендето. Сложете ги в съд на котлона и добавете захар, канела и ванилова захар. Варете около 15 мин, на средна температура.
Веднага, като сложете ябълките разбийте белтъци със захар. Накрая добавете нишесте и отново разбъркайте / с миксер /.
Разточете кръгло тестото на лист хартия само, колкото да покрие дъното на съда 24 см. и да има да покрие и стените. Заедно с хартията, внимателно го прехвърлете в намазан съд с масло. Ако се счупи на места, това да не ви притеснява, просто поправете с пръсти. Сипете плънката с ябълки и върху нея белтъчната смес. Печете в загряна фурна на 180 градуса, само на долен реотан, около 15 мин., след което намалете на 100 градуса, като включите горен и долен реотан и печете още 25 мин. Охладете.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
25/02/2016 - 0 Comments
15/10/2015 - 5 Comments
18/11/2017 - 0 Comments
Страхотен сладкиш. Ваня браво.
ОтговорИзтриване