menu
неделя, 24 февруари 2019 г.
Булгур-пилаф
Продукти:
200 гр. булгур / с фиде, но може и без /
75 гр. масло
2 глави лук
1 скилидка чесън
400 мл. вода
2 бульона
чер пипер
Приготвяне:
Сложете в тенджера на котлона , 50 гр. от маслото. Добавете ситно нарязана глава лук и ситно нарязана скилидка чесън. Запържете до златисто. Добавете измитият булгур и запържете за кратко. Налейте топла вода, разбъркайте и добавете останалото масло, чер пипер и бульон. Похлупете тенджерата и варете на бавен огън, около 15 мин. Проверете дали е готов, като с лъжица минете по дъното на тенджерата. Ако остане следа, готов е. Махнете от котлона и похлупете, за около 10 мин.
Ако нямате булгур с фиде, просто запечете малко фиде в сух тиган и го добавете към булгура!
Спазвайте, точното количество на продуктите!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/11/2016 - 6 Comments
07/01/2018 - 7 Comments
01/07/2015 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар