menu

неделя, 24 февруари 2019 г.

Булгур-пилаф






Продукти:

200 гр. булгур / с фиде, но може и без /
75 гр. масло
2 глави лук
1 скилидка чесън
400 мл. вода
2 бульона
чер пипер

Приготвяне:

Сложете в тенджера на котлона , 50 гр. от маслото. Добавете ситно нарязана глава лук и ситно нарязана скилидка чесън. Запържете до златисто. Добавете измитият булгур и запържете за кратко. Налейте топла вода, разбъркайте и добавете останалото масло, чер пипер и бульон. Похлупете тенджерата и варете на бавен огън, около 15 мин. Проверете дали е готов, като с лъжица минете по дъното на тенджерата. Ако остане следа, готов е. Махнете от котлона и похлупете, за около 10 мин.

Ако нямате булгур с фиде, просто запечете малко фиде в сух тиган и го добавете към булгура!
Спазвайте, точното количество на продуктите!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Мляко с ориз19/11/2016 - 6 Comments
  • Геврече до геврече 07/01/2018 - 7 Comments
  • КОНДЕНЗИРАНИ ТОПЧЕТА01/07/2015 - 2 Comments