menu
неделя, 24 февруари 2019 г.
Домашни тост-сандвичи
Продукти:
600 гр. брашно
1 ч.л. сол
250 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 яйце
100 мл. олио
70 гр. свинска мас
Още:
колбас, кашкавал, кетчуп и др.
Приготвяне:
В топло, прясно мляко добавете суха мая, захар и оставете да шупне. В пресято брашно добавете сол, олио, леко разбито яйце, разтопена свинска мас и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна, да втаса.
Втасалото тесто без да премесвате, късате от него малки топчета, колкото малък орех. Разширявате всяко, с ръце на около 0,3 см. На една част слагате плънка по ваш вкус и похлупвате, с друга част. Печете на загрян тостер / грил /, до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор:http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/2013/07/xxl-bakin-kolac-king-size.html?m=1

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/11/2018 - 2 Comments
17/04/2015 - 1 Comments
04/01/2015 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар