menu

събота, 23 февруари 2019 г.

Сахер торта с орехи





Продукти:

7 яйца
150 гр. масло
100 гр. шоколад
щипка сол
200 гр. захар
150 гр. смлени орехи
60 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер

Още:

300 гр. конфитюр от кайсии
200 гр. шоколад + 5 с.л. олио

Приготвяне:

Разтопете масло, с шоколад и оставете настрани.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците, с щипка сол.
Разбийте жълтъците със захар, до побеляване. Добавете разтопеният шоколад, с масло смесеното брашно със смлени орехи и бакпулвер. Към получената смес добавяйте разбитите белтъци, като разбърквате, с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 24 см. на дъното, с хартия за печене. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. Охладете.
Охладеният блат, разрежете на две равни части. Върху едната част на блата намажете, с конфитюр и похлупете, с втората част на блата. Измажете тортата отгоре и отстрани, с останалият конфитюр. Торта се залива, с предварително разтопен шоколад. Охладете в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице