menu
събота, 23 февруари 2019 г.
Сахер торта с орехи
Продукти:
7 яйца
150 гр. масло
100 гр. шоколад
щипка сол
200 гр. захар
150 гр. смлени орехи
60 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
Още:
300 гр. конфитюр от кайсии
200 гр. шоколад + 5 с.л. олио
Приготвяне:
Разтопете масло, с шоколад и оставете настрани.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците, с щипка сол.
Разбийте жълтъците със захар, до побеляване. Добавете разтопеният шоколад, с масло смесеното брашно със смлени орехи и бакпулвер. Към получената смес добавяйте разбитите белтъци, като разбърквате, с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 24 см. на дъното, с хартия за печене. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. Охладете.
Охладеният блат, разрежете на две равни части. Върху едната част на блата намажете, с конфитюр и похлупете, с втората част на блата. Измажете тортата отгоре и отстрани, с останалият конфитюр. Торта се залива, с предварително разтопен шоколад. Охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/11/2014 - 0 Comments
08/06/2019 - 2 Comments
03/03/2018 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар