menu
събота, 23 февруари 2019 г.
Капучино торта
Продукти:
4 яйца
4 с.л. захар
2 с.л. олио
4 с.л. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
За сиропиране:
100 мл. вода
4 с.л. захар
2 ч.л. нес кафе / суха смес /
2 ч.л. капучино / суха смес /
За крем:
500 мл. сладкарска сметана
250 гр. крема сирене / натурално /
7 с.л. пудра захар
За декорация:
100 гр. вафли
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте белтъци, като постепенно добавяте захар. Към тях добавете един по един, жълтъците и олио. Към получената смес добавете, смесено брашно с бакпулвер и разбъркайте с шпатула. Сипете във форма за торта 24 см., на дъното с хартия. Печете в загряна фурна, до готовност. Охладете и разрежете на две, равни части.
Докато печете блата, сложете на котлона вода и захар. След завиране махнете от котлона и добавете нес кафе и капучино. Разбъркайте и оставете настрани.
Разбийте сметана. Към нея добавете предварително смесено крема сирене и пудра захар.
На поднос сложете първата част от блата, около ринг за торта. Сиропирайте и добавете половината от крема. Втората част от блата, сиропира се и останалият крем. Върху крема, поръсете със ситно нарязани вафли. Охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/03/2020 - 1 Comments
19/03/2015 - 3 Comments
02/10/2015 - 3 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар