menu

неделя, 3 февруари 2019 г.

Бюрек с кайма





Продукти:

700 гр. кайма
2 големи глави лук
100 мл. олио
сол
чер пипер

Още:

300 мл. газирана вода
3 с.л. олио

Приготвяне:

В съд на котлона сипете олио и запържете каймата със сол на вкус. Добавете ситно нарязан лук и пържете още 10 мин. или, докато омекне лука. Добавете чер пипер на вкус и махнете от котлона.
Направете смес от газирана вода и олио.
Разрежете корите на две части, по дължина. Всяка получена час намазвате, с газирана вода, добавяте от изпържената кайма. Навивате на тънка пръчка / използвам тази от дървена закачалка, но може и дървено шишче /. Събираме на вътре, равномерно и от двете страни и изваждаме от пръчката. Редим в тавата на фурната, с хартия. По същия начин оформяме и останалите кори. С останалата част от газирана вода напръскваме от горе и печем в загряна фурна на 200 градуса, до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Здравейте, бюрека изглежда доста апетитно. Възможно ли е да допълните в "продукти" какви кори се използват и колко? Благодаря.

    ОтговорИзтриване

Банички

  • БАКЛАВА 20/12/2015 - 5 Comments
  • Най-вкусните кифли с кисело мляко 11/09/2024 - 0 Comments
  • Принцеси11/11/2015 - 0 Comments