menu

сряда, 6 февруари 2019 г.

Пухкави печива






Продукти:

1.200 гр. брашно
1 яйце + 1 белтък 
440 мл. топла вода
200 мл. олио
4 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пакетче суха мая

Още:

Сусам
1 жълтък за намазване + 2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

В половината от топлата вода добавете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, останалата топла вода, яйце, белтък, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто оформете на топчета, по 90 гр. Правете фитили, дълги две педи. Всеки прегъвате на две и увивате. Може да оставите така увити или, като гевречета. Редете в тавата на фурната, с хартия.Оставете да втасат. Намажете със смесен жълтък, с прясно мляко и поръсете със сусам. Печете в загряна фурна, на 200  градуса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















Vanya_Djordjevich

3 коментара:

  1. Вместо вода можели прясно мляко

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, разкошни са. Много се радвам, че отново си тук.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  3. Ваня, можели тестото да се остави в хладилника за през нощта и на другия ден да се пече?
    Катя

    ОтговорИзтриване

Банички

  • КУРАБИЙКИ СЪС СИРЕНЕ08/12/2015 - 5 Comments
  • Печиво с крема сирене14/10/2017 - 4 Comments
  • МАСЛЕНИ КУРАБИЙКИ СЪС СИРЕНЕ22/10/2015 - 6 Comments