menu
сряда, 6 февруари 2019 г.
Пухкави печива
Продукти:
1.200 гр. брашно
1 яйце + 1 белтък
440 мл. топла вода
200 мл. олио
4 с.л. захар
1 с.л. сол
1 пакетче суха мая
Още:
Сусам
1 жълтък за намазване + 2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
В половината от топлата вода добавете мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, останалата топла вода, яйце, белтък, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто оформете на топчета, по 90 гр. Правете фитили, дълги две педи. Всеки прегъвате на две и увивате. Може да оставите така увити или, като гевречета. Редете в тавата на фурната, с хартия.Оставете да втасат. Намажете със смесен жълтък, с прясно мляко и поръсете със сусам. Печете в загряна фурна, на 200 градуса.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/12/2015 - 5 Comments
14/10/2017 - 4 Comments
22/10/2015 - 6 Comments
Вместо вода можели прясно мляко
ОтговорИзтриванеВаня, разкошни са. Много се радвам, че отново си тук.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Ваня, можели тестото да се остави в хладилника за през нощта и на другия ден да се пече?
ОтговорИзтриванеКатя