menu
събота, 9 февруари 2019 г.
Сладкиш с извара
Продукти за маслено тесто:
200 гр. масло от хладилника
250 гр. брашно
60 гр. пудра захар
1 яйце
Продукти за крем:
500 гр. извара
2 с.л. пшеничен грис
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
1 яйце
Още:
около 400 гр. конфитюр
2 белтъка
80 гр. захар
Приготвяне:
В пресято брашно добавете пудра захар и масло нарязано на кубчета. Втрийте маслото в брашното, до получаване на трохи. Добавете яйце и замесете тесто. Увийте в стреч фолио и оставете в хладилник, 30 мин. Охладеното тесто разточете на хартия за печене 28-28 см. Заедно с хартията прехвърлете в тавата на фурната. Печете в загряна фурна на 180 градуса само, докато не промени леко цвят. Извадете и оставете да се охлади.
Охладеното маслено тесто, не вадете от тавата. Намажете с 2 с.л. конфитюр.
Направете смес от извара, грис, яйце, захар, ванилова захар. Получената смес, сипете върху конфитюра и изравнете. Върнете във фурната на 180 градуса., за около 8 мин.
През това време разбийте белтъци със захар. Сипете в чиста найлонова кесия и изрежете връхчето. Може да използвате и шприц. Останалият конфитюр и него сипете в кесия / изрежете връхчето/. Извадете сладкиша от фурната. Веднага, с разбитите белтъци, правете линии под наклон, на 2 см. разстояние една от друга. След това от другата страна под наклон така, че да се образува решетка. В празното пространство, добавете конфитюр. Върнете във фурната, на 160 градуса, до запичане на белтъците.
Охладете и сервирайте.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/12/2017 - 1 Comments
20/02/2015 - 0 Comments
14/04/2018 - 1 Comments
Превъзходен сладкиш. Аз го направих със сладко от сини сливи. Получи се Перфектен.
ОтговорИзтриване