menu
сряда, 20 март 2019 г.
Бързи понички
Продукти:
320 гр. брашно
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
2 пакетчета ванилова захар / лимонова кора /
200 гр. заквасена сметана
50 гр. разтопено масло
1 сл. ракия
3 жълтъка
Още:
олио за пържене
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В пресято брашно добавете щипка сол, ванилова захар, бакпулвер, разтопено масло, заквасена сметана, ракия, жълтъци. Замесете меко тесто. Разточвате правоъгълна кора / не голяма /, прегъва се на две и отново се разточва. Така, 5-6 пъти. Оставя се да почине 20 мин. и отново се разточва на тъка, правоъгълна кора 0,5 см. Разрязва се на правоъгълници и на всеки се прави разрез в средата. Единият край, се промушва един път през разреза. Пържат се на средна температура, от двете страни. Вадете, върху кухненска салфетка. Още топли, се поръсват с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
16/04/2022 - 0 Comments
14/04/2021 - 0 Comments
04/01/2016 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар