menu

неделя, 24 март 2019 г.

Сладкиш " Пламъци "






Продукти:

3 яйца
4 с.л. захар
2 с.л. олио
2 с.л. студена вода
4 с.л. брашно
на върха на ножа бакпулвер

За сиропиране:

3 с.л. захар
150 мл. вода
1 с.л. ром по желание

За крем:

5 белтъка
5 с.л. захар
200 гр. захар

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте жълтъци със захар, Добавете един по един, жълтъците. Добавете вода и олио. Към получената смес добавете смесено брашно с бакпулвер. Сипете във форма за торта 23 см., на дъното с хартия и стени намазани с масло. Печете до готовност.
Докато печете блата, направете сиропа, като карамелизирате захар, до хубав кафеникав цвят и добавите вода / внимавайте кипва/. След разтопяване на захарта, махнете от котлона и сиропирайте, като предварително извадите блата, върху поднос.
Разбийте белтъци с 5 с.л. захар, на сняг. Карамелизирате 200 гр. захар, до хубав кафеникав цвят и веднага сипвате на тънка струйка в разбитите белтъци на най-бързите обороти, на миксера. Готовият крем нанесете върху сиропирания блат. Охладете в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Здравей,Ваня. Този сладкиш не се пече, нали така? Благодаря и бъди здрава!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице