menu
неделя, 24 март 2019 г.
Сладкиш " Пламъци "
Продукти:
3 яйца
4 с.л. захар
2 с.л. олио
2 с.л. студена вода
4 с.л. брашно
на върха на ножа бакпулвер
За сиропиране:
3 с.л. захар
150 мл. вода
1 с.л. ром по желание
За крем:
5 белтъка
5 с.л. захар
200 гр. захар
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте жълтъци със захар, Добавете един по един, жълтъците. Добавете вода и олио. Към получената смес добавете смесено брашно с бакпулвер. Сипете във форма за торта 23 см., на дъното с хартия и стени намазани с масло. Печете до готовност.
Докато печете блата, направете сиропа, като карамелизирате захар, до хубав кафеникав цвят и добавите вода / внимавайте кипва/. След разтопяване на захарта, махнете от котлона и сиропирайте, като предварително извадите блата, върху поднос.
Разбийте белтъци с 5 с.л. захар, на сняг. Карамелизирате 200 гр. захар, до хубав кафеникав цвят и веднага сипвате на тънка струйка в разбитите белтъци на най-бързите обороти, на миксера. Готовият крем нанесете върху сиропирания блат. Охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/11/2017 - 0 Comments
23/05/2020 - 3 Comments
16/02/2019 - 0 Comments
Здравей,Ваня. Този сладкиш не се пече, нали така? Благодаря и бъди здрава!
ОтговорИзтриване