menu
неделя, 24 март 2019 г.
Шоколадов крем в чаши
Продукти:
600 мл. прясно мляко
30 гр. брашно
2 жълтъка
80 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
80 гр. шоколад
250 гр. подсладена сметана
Приготвяне:
Сложете 500 мл. от прясното мляко на котлона. В останалите 100 мл. прясно мляко, добавете захар, брашно, ванилова захар и жълтъци. Разбъркайте и сипете във врящото мляко. Добавете шоколад и варете крема 3-4 мин с непрекъснато разбъркване. Охладете, като покриете крема със стреч фолио директно по повърхността. Разбийте сметана и добавяйте по-малко от охладеният крем. Сипете в чаши и охладете в хладилник. Декорирайте.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
12/11/2017 - 3 Comments
14/04/2015 - 2 Comments
09/09/2017 - 14 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар