menu
неделя, 3 март 2019 г.
Сладкиш с конфитюр
Продукти:
150 гр. меко масло
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
4 жълтъка
2 яйца
сока и кората на 1 лимон
150 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
Още:
300 гр. конфитюр
4 белтъка
100 гр. захар
1 с.л. лимонов сок
120 гр. смлени орехи
2 с.л. брашно
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте меко масло със захар и ванилова захар. Добавете яйца, жълтъци, кората на лимон, лимонов сок, смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне, разбъркайте. Получената смес сипете в тава, 20-30 см. Печете в загряна фурна, около 10 мин. или, докато хване коричка.
След като сложите блата във фурната, веднага разбийте белтъци със захар, като постепенно добавите 1 с.л. лимонов сок. Добавете и смесено брашно със смлени орехи. Разбъркайте без миксер.
Извадете блата от фурната и намажете с конфитюр. Върху конфитюра намажете разбитата белтъчна смес с орехи и брашно. Върнете във фурната , но намалете фурната на 160 градуса и печете още 20- 25 мин. Охладете.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
26/09/2015 - 0 Comments
26/12/2020 - 0 Comments
05/11/2017 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар