menu

четвъртък, 7 март 2019 г.

Сладкиш с мед





Продукти:

60 гр. масло
250 гр. мед
2 яйца
210 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела / или подправка за меденки /
70 мл. вряща вода

Още:

125 гр. масло + 100 гр. пудра захар
50 гр. млечен шоколад + 3 с.л. конфитюр от кайсии

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте меко масло,  с мед. Добавете яйца и смесено брашно,  с бакпулвер, сода и канела. Добавете и врящата вода.Получената смес, сипете в тавата на фурната,  с хартия. Печете около 10-13 мин. или до готовност. Оставете блата леко да се охлади.
През това време, разтопете шоколад и добавете конфитюр.
Разбийте меко масло с пудра захар.
Леко охладеният вече блат, начупете на малки парчета. Добавете шоколадовата смес и разбитото масло. Объркайте и сипете в желаният от вас съд или форма. Охладете и обърнете върху поднос.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички

  • Многолистен бюрек със сирене09/04/2020 - 0 Comments
  • Кюфтета с прясно зеле 29/04/2020 - 0 Comments
  • КЕКС С КОКОС19/03/2015 - 3 Comments