menu
четвъртък, 7 март 2019 г.
Сладкиш с мед
Продукти:
60 гр. масло
250 гр. мед
2 яйца
210 гр. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела / или подправка за меденки /
70 мл. вряща вода
Още:
125 гр. масло + 100 гр. пудра захар
50 гр. млечен шоколад + 3 с.л. конфитюр от кайсии
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте меко масло, с мед. Добавете яйца и смесено брашно, с бакпулвер, сода и канела. Добавете и врящата вода.Получената смес, сипете в тавата на фурната, с хартия. Печете около 10-13 мин. или до готовност. Оставете блата леко да се охлади.
През това време, разтопете шоколад и добавете конфитюр.
Разбийте меко масло с пудра захар.
Леко охладеният вече блат, начупете на малки парчета. Добавете шоколадовата смес и разбитото масло. Объркайте и сипете в желаният от вас съд или форма. Охладете и обърнете върху поднос.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/04/2022 - 2 Comments
20/02/2015 - 0 Comments
15/12/2015 - 8 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар