menu

четвъртък, 7 март 2019 г.

Еклери с крем " Маршмалоу "



Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"





Продукти за 12 бр.:

Ч.ч от  250 мл.

125 гр. масло
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
4 яйца

За крема:

3 белтъка
200 гр. захар
125 мл. вода
и за да оцветите крема в друг цвят / малинов сироп, ягодов сироп и др./


Приготвяне:

Сложете на котлона вода и масло. След завиране махнете от котлона и добавете брашно. Бъркайте енергично и върнете на котлона, за още 2 мин. Получената смес оставете 10 мин. и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате с миксер. Сипете в шприц и шприцовайте върху хартия в тавата на фурната. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 25 мин. След готовност, изгасете и открехнете вратата на фурната, като подпрете, с дървена лъжица. По-време на печене, фурната не се отваря! Охладете и разрежете на две.
Сложете на котлона вода и захар. Варете сиропа около 8 мин. През това време, разбийте белтъци на сняг. Добавяте от врящият сироп по-малко, като разбивате постоянно и на най-високи обороти на миксера. Разбиването продължава не по-малко, от 15 мин.
Готовият крем се щприцова, върху долната половина на еклера. Похлупете с горната половина и може да сервирате.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице