menu
четвъртък, 7 март 2019 г.
Еклери с крем " Маршмалоу "
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти за 12 бр.:
Ч.ч от 250 мл.
125 гр. масло
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
4 яйца
За крема:
3 белтъка
200 гр. захар
125 мл. вода
и за да оцветите крема в друг цвят / малинов сироп, ягодов сироп и др./
Приготвяне:
Сложете на котлона вода и масло. След завиране махнете от котлона и добавете брашно. Бъркайте енергично и върнете на котлона, за още 2 мин. Получената смес оставете 10 мин. и добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате с миксер. Сипете в шприц и шприцовайте върху хартия в тавата на фурната. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 25 мин. След готовност, изгасете и открехнете вратата на фурната, като подпрете, с дървена лъжица. По-време на печене, фурната не се отваря! Охладете и разрежете на две.
Сложете на котлона вода и захар. Варете сиропа около 8 мин. През това време, разбийте белтъци на сняг. Добавяте от врящият сироп по-малко, като разбивате постоянно и на най-високи обороти на миксера. Разбиването продължава не по-малко, от 15 мин.
Готовият крем се щприцова, върху долната половина на еклера. Похлупете с горната половина и може да сервирате.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
18/02/2015 - 0 Comments
03/02/2015 - 0 Comments
25/04/2020 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар