menu

петък, 8 март 2019 г.

Шоколадова торта без брашно





Продукти:

150 гр. черен шоколад / 70 % какао /
100 гр. масло
100 мл. сладкарска сметана
1 с.л какао  / пълна с връх /
4 яйца 4 с.л. захар

За ганаш:

100 гр. черен шоколад / 70 % какао  /
100 мл. сладкарска сметана

За декорация:

250 гр. ягоди

Приготвяне:

В съд на котлона, сложете масло и чер шоколад. Бъркайте на бавен огън, до разтопяване на шоколада. Махнете от котлона и добавете течна сметана. Оставете настрани.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с 4 с.л. захар. Жълтъците добавете един по един, към шоколадовата сме. Добавете и какао. Към получената смес, добавете разбитите белтъци по-малко, като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 18-20 см. на дъното, с хартия за пече и стени намазани, масло. Печете в загряна фурна на 170 градуса, като сложите отгоре хартия за печене и на дъното на фурната, съд с вода.
През това време направете ганаш, като сложите на бавен котлон, шоколад и течна сметана. Разбъркайте, докато се разтопи шоколада, но без да завира. Охладете леко и намажете тортата с него.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице