menu
петък, 8 март 2019 г.
Шоколадова торта без брашно
Продукти:
150 гр. черен шоколад / 70 % какао /
100 гр. масло
100 мл. сладкарска сметана
1 с.л какао / пълна с връх /
4 яйца 4 с.л. захар
За ганаш:
100 гр. черен шоколад / 70 % какао /
100 мл. сладкарска сметана
За декорация:
250 гр. ягоди
Приготвяне:
В съд на котлона, сложете масло и чер шоколад. Бъркайте на бавен огън, до разтопяване на шоколада. Махнете от котлона и добавете течна сметана. Оставете настрани.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с 4 с.л. захар. Жълтъците добавете един по един, към шоколадовата сме. Добавете и какао. Към получената смес, добавете разбитите белтъци по-малко, като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 18-20 см. на дъното, с хартия за пече и стени намазани, масло. Печете в загряна фурна на 170 градуса, като сложите отгоре хартия за печене и на дъното на фурната, съд с вода.
През това време направете ганаш, като сложите на бавен котлон, шоколад и течна сметана. Разбъркайте, докато се разтопи шоколада, но без да завира. Охладете леко и намажете тортата с него.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
20/04/2020 - 2 Comments
17/05/2016 - 1 Comments
02/01/2016 - 7 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар