menu

вторник, 12 март 2019 г.

Многолистна погача





Продукти:

500 гр. брашно
1 ч.л. сол
1/2 пакетче бакпулвер
20 гр. прясна мая
200 мл. прясно мляко
180 гр. кисело мляко

Още: 

олио / масло
1 яйце за намазване

Приготвяне:

В пресято брашно добавете бакпулвер, сол, разтворена мая в топло прясно мляко, кисело мляко. Замесете меко тесто. Без да втасва, разделете на  4 равни части. Всяка разточвате на една педя. Редите ги една върху друга, като между всяка мажете обилно с олио, само на последната четвърта, не. Получената " камарка " тесто, внимателно разточвате, колкото можете по-тънко. Навивате на руло и завивате на охлюв. Прехвърлете върху лист, хартия за печене. Оставете покрито, 20 мин. През това време загрейте фурната на 180 градуса. Разточете отново, на две педи или толкова, колкото да се събере в тавата на фурната. Внимателно прехвърлете в тавата. На места набодете с вилица и намажете с цялото разбито яйце, като внимавате да не изтича извън погачата. Печете в загряна фурна, около 20-25 мин.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























извор-https://www.youtube.com/watch?v=XOEliLJTIck&fbclid=IwAR3nzWtcj9Xl_ZuRFn_9kpX0IxNyn0IYOXMPSknht40xfUSZ82YqH5mkb2Y
Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице