menu
четвъртък, 14 март 2019 г.
Триъгълни печива с кашкавал
Продукти:
500 гр. брашно
25 гр. прясна мая
100 мл. прясно мляко
100 мл. топла вода
100 мл. олио
1 белтък
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
Още:
кашкавал
1 жълтък + 1 с.л. прясно мляко за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко, разтворете мая и захар. В пресято брашно добавете сол, олио, топла вода, белтък и разтворената мая. Замесете меко тесто и оставете на топло, да втаса. Втасалото тесто, разточете на кръгла кора, широка на около две педи. Разрежете на 16 равни части. Прехвърлете всеки триъгълник в тавата на фурната, обложена с хартия за печене. В средата на всеки правите разрез, широк около 5 см. В този разрез, сложете по-едно парче кашкавал. Намажете с жълтък смесен с прясно мляко и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
06/09/2014 - 0 Comments
09/04/2020 - 0 Comments
02/01/2016 - 7 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар