menu

четвъртък, 14 март 2019 г.

Памук погача за начинаещи домакини




Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"


Продукти:

500 гр. брашно
25 гр. прясна мая
100 мл. прясно мляко
100 мл. топла вода
100 мл. олио
1 белтък
2 с.л. захар
1 ч.л. сол

Още:

1 жълтък + 1 с.л. прясно мляко за намазване

Приготвяне:

В топло прясно мляко, разтворете мая и захар. В пресято брашно добавете сол, олио, топла вода, белтък и разтворената мая. Замесете меко тесто и оставете на топло, да втаса. Втасалото тесто, разточете на кръгла кора широка 24 см. Прехвърлете върху долната част на форма за торта, с хартия за печене. Покрийте и оставете 20 мин. Втасалата погача, разрежете на 12 равни части   / като торта /, като при всеки разрез топите ножа в брашно. Намажете с леко разбито яйце с прясно мляко. Сложете горната част на ринга, намазан с масло и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Vanya_Djordjevich

2 коментара:

Zu-zu погачице