menu

понеделник, 27 май 2019 г.

Паниран патладжан на фурна






Продукти:

3 бр. патладжани / средна големина /
сол

2 яйца
100 гр. галета
100 гр. суха смес за картофено пюре
100 гр. брашно

Още:

5 с.л. олио

Приготвяне:

Нарежете патладжан на тънки филийки. Посолете от двете страни. Оставете 20 мин. Включете фурната на 220 градуса, без вентилатор! Изцедете сока, които са пуснали и подсушете с кухненска салфетка. Всяко парче патладжан топите първо от двете страни в брашно, след това в яйце и накрая в смес от галета и картофено пюре. Редите в тава с хартия за печене.Поръсете ги с олио. Печете в загряна фурна, без вентилатор! След като се запекът от едната страна, обърнете и от другата.
Сервирайте с кисело мляко, чесън и копър.

Ако нямате суха смес за картофено пюре, използвайте само галета! Печете без вентилатор, за хрупкава коричка!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Предполагам, че така могат да се направят и тиквички например, Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице