menu
неделя, 2 юни 2019 г.
Панирани пилешки филета
Продукти:
Пилешко бяло месо нарязано на ленти
яйца
сол
брашно
равни количества суха смес за картофено пюре и галета / примерно: 100 гр. галета+ 100 гр. суха смес за картофено пюре /
Продукти за сладко-кисел сос:
2 с.л. мед
100 гр. кетчуп
4 с.л. сусам
Приготвяне:
Нарязаните парчета месо се овалват първо в брашно. След това в разбити яйца със сол и се овалва в сместа от галета и картофено нишесте. Така подготвени се пържат в загряно олио на средна температура, до хубав кафеникав цвят. Изваждат се върху кухненска салфетка.
По същият начин, може да приготвите и шницели.
Така панираните филенца, може да изпечете във фурната, като ги полеете с много малко олио.
Приготвяне на соса:
В съд смесете мед, кетчуп и сусам и разбъркайте.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/09/2015 - 0 Comments
28/03/2015 - 1 Comments
11/11/2014 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар