menu
неделя, 23 юни 2019 г.
Плодова крем-пита
Продукти:
За блата-
6 жълтъка
6 с.л. захар + пакетче ванилова захар
6 с.л. олио
6 с.л. прясно мляко
6 с.л. брашно + 1/2 пакетче бакпулвер
За крема:
6 белтъка
10 с.л. захар
500 мл. вода
2 пакетчета пудинг / всяко 40 гр. /
1 пакетче ванилова захар
1 с.л. нишесте
Още:
400 гр. боровинки или пресни плодове по ваше желание
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте жълтъци със захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне, разбърквайте. Получената смес сипете в форма за торта, 24 см. Печете в загряна фурна. 5 мин. преди да е готов блата, извадете и наредете плодовете върху блата и върнете във фурната, до готовност на блата. Готовия блат, охладете.
Разбийте белтъци със захар. Сложете на котлона 400 мл. от водата. В останалата вода разтворете пудинг, ванилова захар и нишесте. Разбъркайте и сипете на тънка струйка във врящата вода. Варете крема на бавен огън и след завиране махнете от котлона. Горещият крем сипете в разбитите белтъци и разбивайте с миксер, до получаване на пухкав крем. Крема сипете върху блата. Охладете няколко часа в хладилник.
Декорация по желание.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
23/11/2014 - 0 Comments
04/06/2015 - 0 Comments
19/10/2017 - 1 Comments
имаше един сладкиш който го беше правила майка ви нямаше реда на правене но не си спомням как се казваше може ли да ми помогнете
ОтговорИзтриванеЛеле мале!
ОтговорИзтриване