menu

неделя, 23 юни 2019 г.

Плодова крем-пита





Продукти:

За блата-

6 жълтъка
6 с.л. захар + пакетче ванилова захар
6 с.л. олио
6 с.л. прясно мляко
6 с.л. брашно + 1/2 пакетче бакпулвер

За крема:

6 белтъка
10 с.л. захар

500 мл. вода
2 пакетчета пудинг  / всяко 40 гр. /
1 пакетче ванилова захар
1 с.л. нишесте

Още:

400 гр. боровинки или пресни плодове по ваше желание

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте жълтъци със захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне, разбърквайте. Получената смес сипете в форма за торта, 24 см. Печете в загряна фурна. 5 мин. преди да е готов блата, извадете и наредете плодовете върху блата и върнете във фурната, до готовност на блата. Готовия блат, охладете.

Разбийте белтъци със захар. Сложете на котлона 400 мл. от водата. В останалата вода разтворете пудинг, ванилова захар и нишесте. Разбъркайте и сипете на тънка струйка във врящата вода. Варете крема на бавен огън и след завиране махнете от котлона. Горещият крем сипете в разбитите белтъци и разбивайте с миксер, до получаване на пухкав крем. Крема сипете върху блата. Охладете няколко часа в хладилник.

Декорация по желание.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























Vanya_Djordjevich_signature

2 коментара:

  1. имаше един сладкиш който го беше правила майка ви нямаше реда на правене но не си спомням как се казваше може ли да ми помогнете

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице