menu
неделя, 11 август 2019 г.
Торта с ягоди и маскарпоне
Продукти за блата:
6 яйца
200 гр. захар
3 с.л. олио
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Продукти за крем:
500 гр. маскарпоне
150 гр. пудра захар
500 гр. сладкарска сметната
Още:
800 гр. замразени ягоди / малини, боровинки /
4 с.л. захар
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавете олио и смесено брашно с бакпулвер, като разбървате с шпатула. Получената смес сипете във форма за торта 24 см., на дъното с хартия. Печете в загряна фурна, до готовност. Готовя блат охладете и разрежете на 3 равни части.
Докато печете блата, сложете на котлона ягоди и захар. Варете 10 мин. след завиране. Махнете от котлона и пасирайте. Полученото пюре минете през цедка. Охладете.
Разбийте сметната. В друг съд разбийте маскарпоне и пудра захар. Съединете, като разбървате с шпатула.
Сглобяване на тортата:
Сложете една част от блата върху поднос и около него, ринга от формата за торта. Намажете блата с 4-5 с.л. от ягодовото пюре. Върху него, 1/3 от крема. Втори блат, пюре, крем и последния блат, предида го сложите върху тортата, от към страната, коята ще е надолу, намазвате с пюре и слагате върху тортата. Добавете останалия крем и изравнете. Оставете за няколко часа в хладилник, а най-добре през ноща.
Охладената тората може да измажете и със сладкарска сметната или просто да окрасите с плодове отгоре.
Ако обичате многа сиропирани торти, сиропирайте блатовете с 100 мл. домашен сок от ягоди.
Заповядай в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
![Vanya_Djordjevich_signature](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzC2NtRI0vUil-snibp86UvuCL5fIlgVT31HSNABjv4n-VS2yfpBgJA0hZqLYCO51z7B5TMF6-_BaWjJwWA6gpew6EkK-GgqkFjr-8-6DJv40lV1wc5tVTGHjea1DswwlgC0k2JhPFKbA-/s1600/v+dj+sign.png)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/02/2015 - 5 Comments
15/03/2021 - 2 Comments
09/10/2014 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар