menu

неделя, 11 август 2019 г.

Торта с ягоди и маскарпоне





Продукти за блата:

6 яйца
200 гр. захар
3 с.л. олио
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

Продукти за крем:

500 гр. маскарпоне
150 гр. пудра захар
500 гр. сладкарска сметната

Още:

800 гр. замразени ягоди / малини, боровинки  /
4 с.л. захар

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте яйца със захар, до побеляване.  Добавете олио и смесено брашно с бакпулвер,  като разбървате с шпатула.  Получената смес сипете във форма за торта 24 см., на дъното с хартия.  Печете в загряна фурна,  до готовност.  Готовя блат охладете и разрежете на 3 равни части.
Докато печете блата,  сложете на котлона ягоди и захар. Варете 10 мин. след завиране.  Махнете от котлона и пасирайте.  Полученото пюре минете през цедка. Охладете.
Разбийте сметната. В друг съд разбийте маскарпоне и пудра захар.  Съединете,  като разбървате с шпатула.

Сглобяване на тортата:

Сложете една част от блата върху поднос и около него,  ринга от  формата за торта. Намажете блата с 4-5 с.л. от ягодовото пюре.  Върху него,  1/3 от крема.  Втори блат,  пюре,  крем и последния блат,  предида го сложите върху тортата,  от към страната,  коята ще е надолу,  намазвате с пюре и слагате върху тортата.  Добавете останалия крем и изравнете.  Оставете за няколко часа в хладилник,  а най-добре през ноща.

Охладената тората може да измажете и със сладкарска сметната или просто да окрасите с плодове отгоре.

Ако обичате многа сиропирани торти,  сиропирайте блатовете с 100 мл. домашен сок от ягоди.

Заповядай в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




































Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар