menu
събота, 17 август 2019 г.
Кисели краставички за сандвичи
Продукти:
1.500 кг. краставички / корнишони/
400 мл. оцет
500 мл вода
5 с.л. сол
5 с.л. захар
1 с.л. копър
1 с.л. синап
10 зърна чер пипер
Приготвяне:
Добре измити краставички , нарязвате на тънки ленти. Може да използвате ренде, белачка за маркови или с нож, внимателно. Редите ги в буркан, като го държите с едната ръка легнал/ хоризонтално /, а с другата редите краставичките. След като ги наредите, сложете на котлона вода , оцет, сол, захар, копър, синап, чер пипер. След завиране сипвайте от получената саламура в бурканите. Затворете и ги сложете в тенджера, като налеете вода до два пръста под капачките. След завиране, варете 5 мин. Още топли, обърнете върху капачките.
Съхранявайте на тъмно и хладно място. След седмица са готови за консумация.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/09/2016 - 0 Comments
22/02/2016 - 6 Comments
20/07/2017 - 7 Comments
Чудесни са!
ОтговорИзтриванеМного примамливи!👌🏽