menu

неделя, 18 август 2019 г.

Десерт с грис и сини сливи






Продукти:

150 гр. галета
5 с.л. олио
6 с.л. захар

Продукти за крем:

1 л. прясно мляко
13 с.л. грис
8 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
1 яйца
80 гр. масло

Още:

1 кг. сини сливи
2 с.л. мармалад от сини сливи
3 с.л. захар

Приготвяне:

В тиган на котлона добавете олио, галета,  захар. Бъркайте енергично на слаб огън,  докато галетата получат хубав,  кафеникав цвят.  Оставете на страни.
В съд на котлона добавете ситно нарязани сини сливи,  захар. След завиране добавете мармалад, разбъркайте и след,  като се разтопи махнете от котлона.  Оставете настрани.
Тук е момента когато трябва да сложите половината от галетата в съд 20-30 см. и изравнете. Трябвада сте подготвени,  защото крема веднъж сварен,  бързо се стяга.
Сложете 700 мл. от прясното мляко на котлона. В останалото мляко добавете грис, захар,  ванилова захар,  яйце. Разбъркайте и добавете към зягряното мляко.  След завиране варете 2-3 мин., махнете от котлона и добавете масло.  Разбъркайте и веднага и сипете върху галетата половината от крема.  Върху него сипете сините сливи.  Веднага останалата част от крема и поръсете с останалите галета. Охладете в хладилник.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице