menu
неделя, 18 август 2019 г.
Десерт с грис и сини сливи
Продукти:
150 гр. галета
5 с.л. олио
6 с.л. захар
Продукти за крем:
1 л. прясно мляко
13 с.л. грис
8 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар
1 яйца
80 гр. масло
Още:
1 кг. сини сливи
2 с.л. мармалад от сини сливи
3 с.л. захар
Приготвяне:
В тиган на котлона добавете олио, галета, захар. Бъркайте енергично на слаб огън, докато галетата получат хубав, кафеникав цвят. Оставете на страни.
В съд на котлона добавете ситно нарязани сини сливи, захар. След завиране добавете мармалад, разбъркайте и след, като се разтопи махнете от котлона. Оставете настрани.
Тук е момента когато трябва да сложите половината от галетата в съд 20-30 см. и изравнете. Трябвада сте подготвени, защото крема веднъж сварен, бързо се стяга.
Сложете 700 мл. от прясното мляко на котлона. В останалото мляко добавете грис, захар, ванилова захар, яйце. Разбъркайте и добавете към зягряното мляко. След завиране варете 2-3 мин., махнете от котлона и добавете масло. Разбъркайте и веднага и сипете върху галетата половината от крема. Върху него сипете сините сливи. Веднага останалата част от крема и поръсете с останалите галета. Охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
19/04/2018 - 1 Comments
21/02/2019 - 0 Comments
19/10/2017 - 1 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар