menu
четвъртък, 22 август 2019 г.
Лесен сладкиш с ябълки
Продукти:
2 яйца
100 гр. захар
Щипка сол
1 пакетче ванилова захар
80 мл. олио
110 гр. кисело мляко
140 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Още:
2 големи ябълки
30 гр. масло
2 с.л. кафява захар
Сока на половин лимон
1/ 2 ч.л. канела
1 с.л. мармалад от кайсии
Приготвяне:
В тиган на котлона сложете, обелени и нарязани на ситно ябълки, захар, масло и сока на половин лимон. Бъркайте на бавен огън, докато ябълките променят цвета си. Махнете от котлона, добавете канела и разбърквайте. Оставете настрани.
Включете фурната на 180 градуса.
В съд добавете две яйца, щипка сол, захар и ванилова захар. Разбъркайте с бъркалка. Добавете олио, кисело мляко, пресято брашно с бакпулвер. След всяко добавяне, разбъркайте. Получената смес сипете в тава 26 см., намазана с олио и посипана с брашно. Разклатете тавата, за да се разпредели сместа равномерно. Върху нея с лъжица, добавете ябълките равномерно. Печете в загряна фурна, до готовност. Топлия сладкиш намажете с предварително, леко разтопен мармалад.
Не правете двойна доза, за тава 26 см. Сладкиша трябва да е точно така тънак, за да се усеща равномерно вкусът на ябълките и кекса.
Двойна доза, за тава 30 см.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
04/01/2015 - 1 Comments
10/03/2015 - 0 Comments
06/03/2016 - 0 Comments
Интересно и навярно вкусно!
ОтговорИзтриване