menu

четвъртък, 22 август 2019 г.

Лесен сладкиш с ябълки




Продукти:

2 яйца
100 гр. захар
Щипка сол
1 пакетче ванилова захар
80 мл. олио
110 гр. кисело мляко
140 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

Още:

2 големи ябълки
30 гр. масло
2 с.л. кафява захар
Сока на половин лимон
1/ 2 ч.л. канела

1 с.л. мармалад от кайсии

Приготвяне:

В тиган на котлона сложете,  обелени и нарязани на ситно ябълки,  захар, масло и сока на половин лимон. Бъркайте на бавен огън,  докато ябълките променят цвета си. Махнете от котлона, добавете канела и разбърквайте. Оставете настрани.
Включете фурната на 180 градуса.
В съд добавете две яйца,  щипка сол,  захар и ванилова захар. Разбъркайте с бъркалка. Добавете олио,  кисело мляко,  пресято брашно с бакпулвер.  След всяко добавяне,  разбъркайте.  Получената смес сипете в тава 26 см., намазана с олио и посипана с брашно. Разклатете тавата,  за да се разпредели сместа равномерно. Върху нея с лъжица, добавете ябълките равномерно.  Печете в загряна фурна,  до готовност.  Топлия сладкиш намажете с предварително, леко разтопен мармалад.

Не правете двойна доза,  за тава 26 см. Сладкиша трябва да е точно така тънак,  за да се усеща равномерно вкусът на ябълките и кекса.
Двойна доза, за тава 30 см.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

























Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

Zu-zu погачице