menu
сряда, 28 август 2019 г.
Крем с нишесте
Продукти:
1 л. прясно мляко
200 гр. захар
120 гр. нишесте
1 яйце
4 бр. ванилова захар
Още:
200 гр. захар
Приготвяне:
В съд на котлона, карамелизирайте 200 гр. захар. Сипвайте по 1 с.л. в избраните от ваш чашки или купички.
В съд подходящ за котлона смесете захар, нишесте, яйце и постепено добавете прясно мляко. Разбъркайте и варете крема до завиране, на бавен огън. След завиране, варете минута и махнете от котлона, добавете ванилова захар и разбъркайте. Сипвайте от крема в подготвените чаши или купички. Охладете в хладилник. След охлаждане , обърнете върха чиния и серверайте.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
27/12/2014 - 1 Comments
08/11/2014 - 2 Comments
11/01/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар